Falke gradi fabriku čarapa u Leskovcu

Bez autora
May 27 2010

Kompanije "Falke" izgradiće do kraja marta iduće godine fabriku čarapa u Leskovcu. U izgradnju fabrike biće uloženo osam miliona evra, a zapošljavaće 600 radnika. U realizaciji te investicije veliku pomoć pružila je Vlada Srbije, kao i grad Leskovac. Fabrika čarapa biće izgrađena na prostoru bivše fabrike "Inkol" u severnoj industrijskoj zoni, koju je pre par dana kupila kompanija "Falke", kao i na delu prostora fabrike "Leteks", koji je grad Leskovac kupio i poklonio "Falkeu". Grad se obavezao da o svom trošku komunalno opremi lokaciju, a Vlada Srbije da za svakog novoprimljenog radnika isplatiti po 4.000 evra. "Falke" se novom investicijom vratio u Leskovac posle 17 godina odsustva, jer je do 1993. godine uspešno sarađivao sa fabrikom za proizvodnju čarapa "Zele Veljković", koja je sada u stečaju.

Falke gradi fabriku čarapa u LeskovcuKompanije "Falke" izgradiće do kraja marta iduće godine fabriku čarapa u Leskovcu, najavio je izvršni direktor te nemačke kompanije Godeke Vesel.

Kako je rekao, u izgradnju fabrike biće uloženo osam miliona evra, a zapošljavaće 600 radnika.

- U realizaciji te investicije veliku pomoć pružila je Vlada Srbije, kao i grad Leskovac - kazao je on.

Fabrika čarapa biće izgrađena na prostoru bivše fabrike "Inkol" u severnoj industrijskoj zoni, koju je pre par dana kupila kompanija "Falke", kao i na delu prostora fabrike "Leteks", koji je grad Leskovac kupio i poklonio "Falkeu".

Grad se obavezao da o svom trošku komunalno opremi lokaciju, a Vlada Srbije da za svakog novoprimljenog radnika isplatiti po 4.000 evra.

"Falke" se novom investicijom vratio u Leskovac posle 17 godina odsustva, jer je do 1993. godine uspešno sarađivao sa fabrikom za proizvodnju čarapa "Zele Veljković", koja je sada u stečaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik